IPL = Villanófény tartós szörtelenítés

A fototermolízis (villanófény)

 

Az utóbbi időben egyre jobban figyelünk a bőrünk öregedéséért felelős külső és belső tényezőkre. Vendégeink mind nagyobb számban keresik a bőrmegújító eljárásokat. Elvárás ma már az aktív életstílus mellett, hogy ezek a kezelések gyorsak legyenek, ne kelljen miattuk szüneteltetni a napi tevékenységet. A módszerek egyszerre kezeljenek számos káros bőrelváltozást, és tegyék mindezt kockázat és mellékhatás mentesen, fájdalom nélkül, kíméletesen.

 

Ugyanezen elvárásokkal állnak a páciensek a zavaró testszőrzeteket eltávolító eljárásokkal szemben is. Amíg nálunk csak az általános, divat diktálta elvárások, addig a föld számos részén vallási, vagy ősi szokásokban, hagyományokban gyökerező igény motiválta a folyamatos technológiai előrelépést ezen a téren, ami mára a lézereket kiváltó IPL technika, és annak legkorszerűbb változata a GEM (geometrical energy management) fototermolízis kifejlesztésében csúcsosodott ki.

 

A GEM fototermolízis alapján működő gépek 450-1100 nm hullámhosszak közötti kontrollált, nagy energiájú, 20 kw-os villanófényt bocsátanak ki. A GEM fototermolízis nem koherens fényt használ, mint a lézerek, hanem egy diffúz, szórt fényt. A korábbi IPL fényterápiákkal szemben ez a modern technológia kordában tartja a kibocsátott energiát, levágva annak bőrirritációt okozó veszélyes „energiacsúcsait”. A fényvillanás energiáját a bőrfelület alatt 4 nm mélységben egy egyenletes sík mentén adják le ott, ahol a kozmetológia témakörébe tartozó problémák bújnak meg.

 

Szőrtelenítés

 

Klinikai vizsgálatok kimutatták, hogy a fototermolízises fény áthaladva az epidermisen elnyelődik és semlegesítődik a szőrtüsző régiójában. Az elnyelődés körzetében a keletkező 70-72 0C hőmérséklet a szőrtüsző körül növekedésgátlóként működik.

 

A szőr növekedéséért felelős melaninban gazdag mátrix sejtek alkotják a legsötétebb területet, de szintén jó fényelnyelő, sötét részt alkotnak a kapillárisok a bennük folyó hemoglobinban gazdag vénás vér miatt.

 

A fototermolízis sokrétű hatásának legfontosabb része, hogy a mátrix sejtek a fény és hőhatásra kicsapódnak, kocsonyásodnak, elhalnak. A bőrben lévő elhalt szőrszálakat a szervezet kb. 1-2 hét alatt kilöki. Csak a növekedési ( aktív ) fázisban lévő szőrszálak kezelhetők. A szőrképzés ütemétől függően a kezeléseket a teljes sikerig egyéni hajlamtól és hormonális működéstől függően több alkalommal meg lehet ismételni.

 

Sötét szőr esetében általában a fototermolízis hatásosabb,mint szőke szőrnél,de rendelkezésre áll a megfelelő technika , amellyel a GEM gépek világosszőke szőrnél is azonos hatásfokkal alkalmazhatók.

 

Miért hatásos szőrtelenítésre? Mennyi alkalom szükséges?

 

Első konzultáció alkalmával személyre szabottan átbeszéljük és ennek megfelelően alakítjuk ki a legkedvezőbb csomagárat!!!

 

Szeretnél többet tudni Tartós szőrtelenítésről és az eljárásról?

 

Erőteljes fényimpulzussal egyedülálló módon a fényhullámhossz, energiasűrűség és impulzus idő optimális kombinációja segítségével célozza meg és teszi inaktívvá a szőrtüszőket. A kibocsátott fényenergia a szőrszál és szőrtüsző pigment (melanin) tartalmában elnyelődik, és átalakul hőenergiává. Az anagen (növekedési) fázisban levő szőrtüszők a hőenergia (kb. 70°C) hatására semlegesítődnek. Ez az eljárás szelektív fototermolízis néven ismert.

A kibocsátott impulzus speciálisan összetett, mely biztosítja az úgynevezett termo-relaxációt, így a környező szövetek nem hevülnek fel, sértetlenek maradnak, így a kezelés kényelmes, fájdalommentes.

 

A szőrtüszők életciklusa szempontjából három időszakot különbözetünk meg:

 

– Növekedési (anagen),

– Visszafejlődő (catagen),

– Pihenő (telogen) szakaszt.

 

Eredményes kezelés

 

A szőrszálaink 20-30%-a van növekedő fázisban. Ebben a fázisban közvetlen kapcsolat van a szőrszál és a szőrszálat termelő szőrtüsző között. A növekedési fázis folyamán termelődik a szőrtüszőben a szőrszál színéért felelős melanin pigment. Ez az oka, hogy eredményes szőrtelenítés kizárólag az élettanilag aktív növekedési (anagen) szakaszban végezhető.

A szőrtüszőknek mindig csak egy része van növekedő stádiumban, ezért kezelés sorozatra van szükség. A kezeléseket adott időközönként ismételni kell, átlagban 6-8 alkalommal, 4-6 hetente.

 

A szőrszál mint egy “vezető” viszi le a roncsolandó hajhagymához az energiát, ezért a kezelésre kinőtt szőrzettel kell jelentkezni, ami akkor ideális, ha 3-5mm hosszú.

 

Tartós hatás

 

A catagen szőrtüszők jelen vannak bőrünk szerkezetében, amik pl. hormonváltozás, nagyfokú idegi megterheltség, vagy egész egyszerűen a kor előrehaladtával aktiválódnak, fejlődésbe lépnek. Ezért a kezelések után 6-7 évig tartós tünetmentességre számíthatunk. Utána az eredeti szőrmennyiség kis százaléka nőhet vissza, melyet 1-1 alkalommal eredményesen lehet kezelni!

 

Hölgyeknek és Uraknak is!

 

Kezelés lépései

 

 1. Egészségügyi lap kitöltése
 2. Tesztvillantás (ami után tíz percet várunk)
 3. Teljes kezelés (több testterület is kezelhető egy időben)
 4. Hűsítő bőrápolás

A kezelés időtartama és gyakorisága

 

A kezelési idő testtájanként változó (pl. bikini-hónalj 30 perc, lábszárak 90 perc). A kezelés gyakorisága: 4-6 hetente, általában 6-8 alkalommal.

 

Tartós szőrtelenítés (Hölgyek/ Urak)

 

Szemöldökök között: 5.800 Ft/ 7.500 Ft

Felső ajkak (bajusz): 3.000 Ft/ 4.350 Ft

Áll (szakáll): 5.300 Ft/ 6.900 Ft

Orca (mindkét oldalon): 4.900 Ft/ 6.000 Ft

Pajesz (mindkét oldalon): 4.700 Ft/ 5.900 Ft

Nyak elöl: 6.300 Ft/ 9.900 Ft

Nyak hátul: 8.800 Ft/ 9.900 Ft

Teljes nyak (elöl, hátul): 13.500 Ft/ 17.200 Ft

Alkarok: 15.000 Ft-tól/ 23.800 Ft-tól

Felkarok: 15.000 Ft-tól/ 23.800 Ft-tól

Teljes karok: 25.800 Ft-tól/ 41.500 Ft-tól

Lábszárak: 18.000 Ft-tól/ 33.200 Ft-tól

Combok: 20.000 Ft-tól/ 33.200 Ft-tól

Vállak: 12.500 Ft/ 18.800 Ft

Hát: 25.850 Ft/ 36.500 Ft

Hát & vállak: 32.600 Ft/ 46.900 Ft

Mellek között egy csík: 6.800 Ft/ 10.500 Ft

Mellbimbók körül: 7.600 Ft/ 10.900 Ft

Hónaljak: 9.900 Ft/ 13.550 Ft

 

Lap tetejére »»

Sebkezelés és Bőrfiatalítás

 

A villanófény a friss hám- és a kötőszövetek károsítása nélkül fotokoagulálja a kialakult kapillárisokat a sebben, ezzel gyorsabban csökken a heg vérkeringése, mérséklődik a friss hegszövetek növekedése, valamint fokozódik az új kollagénrostok termelődése is.

 

Öregségi foltok, szeplők, más jellegű pigmentációs zavarok, tetoválások

 

A leadott intenzív fény energiáját a különböző pigmentációs zavarok (öregségi foltok, szeplők, májfoltok, tetoválások) esetében a festékpigmentek elnyelik. Ezáltal fokozatosan feloldódnak a pigmentmolekulák közötti kapcsolatok, maga a melanin is feldarabolódik és így már át tud jutni a sejtmembránon. Többszöri kezelés után a folt elhalványul és eltűnik. Mindenfajta pigmentzavar kezelhető vele: napozás utáni, antibébi tabletta szedésétől kialakult és aknék kinyomkodása utáni foltok is.

 

Vörös foltok az arcon, kékes-vöröses tágult hajszálerek az arcon, a dekoltázson

 

A fényimpulzus a felületi, pókhálószerű véredényekre van hatással, amelyek apró bíborvörös és piros erecskékből állnak, és hálószerűen terjednek el a bőrfelületen. Az elszíneződést a szűk erekben fennakadó és rétegesen lerakódó vörös vértestecskék okozzák. Főleg akkor zavarók ezek, ha a bőrfelülethez közel fekszenek, illetve ha az eltűnő kollagénréteg miatt a bőr felettük elvékonyodik. A bevitt fényenergiát a vörös vértestekben lévő hemoglobin elnyeli. A felszabaduló energia megbontja a lerakódás szerkezetét, mozgásba hozza a vértestecskéket, amelyek így elvesztik összetartásukat és a véráramba visszakerülve az elszíneződés fokozatosan több kezelés alatt felszívódik, eltűnik.

 

Aknés, szeborreás, gyulladt bőr

 

Gépeinkkel az aknék jól kezelhetők, különösen az intenzív bakteriális hátterűek. A fototermolízis során az elnyelődő szelésspektrumú fény energiája oxigénatomokat szabadít fel. Ez a gázállapot-változás pusztító a baktériumokra,így rekord sebességgel és hatásosan küzdjük le a gyulladásokat. A reakció kizárólag a baktériumokra korlátozódik és semmi hatással sincs a környező szövetekre.

 

A teljes fájdalom- és komplikációmentes fototermolízises kezelés mellett nincs szükség a mellékhatásokkal járó, sokszor nem veszélytelen gyógyszeres kezelésre vagy a fájdalmas nyomkodásra.

 

Bőrfiatalítás (fotorejuvenáció)

 

A fototermolízises fényenergiával kezelt sejtek kitűnnek meggyorsult sejtosztódásukkal, a megemelkedett kollagéntermeléssel és elasztikus szövetből+kollagénból álló szintézist gerjesztenek- ez a bőrfelszín kisimulásában, a ráncmélység csökkenésében jelentkezik.

 

További hatásos és eredményes alkalmazási területek

 

A következő bőrproblémák esetében is hatásosan alkalmazható: herpesz, ekcémák, pikkelysömör, neurdermitisz, bőr és körömgombák különböző fajtái, lábszárfekély tüneteinek enyhítése, kúraszerű alkalmazásnál eltüntetésere.

 

Kezeléseink nem járnak bőrsérüléssel, szövetkárosodással, mentesek minden mellékhatástól és fájdalomtól, valamint kortól és nemtől függetlenül a test bármely pontján végezhetők.

 

A gépek nagy (7,5 cm2), könnyen kezelhető kezelő felülettel rendelkeznek, ez hatékony alkalmazhatóságot biztosít a test bármely pontján.

 

Fotorejuvenáció (bőrfiatalítás)

 

Bőrfiatalítás, feszesítés, finom ráncok csökkentése, tonizálás

 

Élettani hatások

 

A megfelelő zafír szűrőkristály által kibocsátott infravörös fényspektrum lehatol az irha mély rétegeibe és újjáalakítja a meglévő kollagénrostokat, másrészt a fibroblaszt sejteket új kollagénrostok előállítására készteti. Ezáltal megújul a bőr rugalmassága és tartása, feltöltődnek a ráncok, barázdák. A bőr vízfelvevő képessége sokszorosára nő, így a kapcsolódó kozmetikai kezelések is hatékonyabbá válnak.

 

A kezelés további eredményei

 

A pulzáló fény hatására fokozódik a sejtek anyagcseréje. A fény a hemoglobinban elnyelődve a hajszálérproblémákat is képes kezelni. Csökkenti a gyulladásos folyamatokat, normalizálja a faggyútermelést, hozzájárul a bőr megfelelő hidratáltságához.

 

Előnyök

 

A kezelés alatt esetlegesen bekövetkező bármilyen kényelmetlenség csökkentésének érdekében, lehűtött, átlátszó gélt (ultrahang zselét) viszünk fel a kezelendő felületre.

A gél, még jobban csökkenti a fájdalom lehetőségét, valamint biztosítja a fény és a bőr optimális kapcsolatát.

 

Éveket fiatalodhat úgy, hogy a kezelés után közvetlenül a megszokott napi tevékenységét folytatja. Klinikai vizsgálatok alapján a ráncok mélysége akár 90%-al is csökkenhet!

 

Kezelés lépései

 

 1. Egészségügyi lap kitöltése
 2. Tesztvillantás (ami után tíz percet várunk)
 3. Teljes kezelés
 4. Hűsítő bőrápolás

 

A kezelés időtartama és gyakorisága

 

Kezelési idő: kb. 50 perc

Általában 4-6 kezelés szükséges a tartós eredmény eléréséhez!

A kezelések havonta ismételhetőek.

 

 

Lap tetejére »»

Májfoltok, pigment foltok kezelése

 

Egyenletesen szép bőr!

 

A májfoltokról

 

A jóindulatú májfoltok, pigmentfoltok kialakulhatnak az életkor előrehaladtával, hormonális vagy egyéb genetikai okból és a bőr különböző gyulladásos betegségei után. Kialakulásukban szerepet játszhatnak helytelen bőrápolási szokások, de nagy részben mégis a napsugárzás UV tartománya felelős létrejöttükért. Tulajdonképpen a bőr pigment anyaga a melanin egy helyen nagyobb koncentrációban halmozódik fel és ez barna folt (májfolt) formájában jelentkezik.

 

A kezelés eredményei

 

A kezelés alapja, hogy a fény a melaninban szelektíven elnyelődik, annak szerkezetét megbontja, majd a szétesett anyagrészecskéket a fehérvérsejtek bekebelezik. Végül homogén, egyenletesen pigmentált bőrfelszínt kapunk.

 

Előnyök

 

A jóindulatú, pigmentfoltok kezeléséhez, a kezelés alatt esetlegesen bekövetkező bármilyen kényelmetlenség csökkentésének érdekében, lehűtött, átlátszó gélt (ultrahang zselét) viszünk fel a kezelendő felületre. A gél, még jobban csökkenti a fájdalom lehetőségét a kezelés alatt, valamint biztosítja a fény és a bőr optimális kapcsolatát.

 

Kezelés lépései

 

 1. Egészségügyi lap kitöltése
 2. Tesztvillantás (ami után tíz percet várunk)
 3. Teljes kezelés
 4. Hűsítő bőrápolás

 

A kezelés időtartama és gyakorisága

 

Kezelési idő: a pigmentált terület nagyságától függően 20-50 perc

Általában 6-8 kezelés szükséges a tartós eredmény eléréséhez!

A kezelések 3-4 hetente ismételhetőek.

 

Kezelés árai

 

Időskori barna foltok kezelése: 1.500 Ft/villanás

Pigmentfoltok kezelése:           1.500 Ft/villanás

 

Lap tetejére »»

 

A szalon telefonon előzetes bejelentkezés után fogadja a vendégeket. Szeretnénk, hogy a várakozás minimális legyen, és minden vendégünk nyugodt, harmonikus környezetben szépüljön és elégedetten távozzon.
Bejelentkezés 06 27 307 745 06 20 355 8359 E-mail: gajdar@jessicaszalon.hu Facebook: jessicaszalon.vac

TERMÉKEINK

©Copyright 2016 - Jessica Szalon - Minden jog fenntartva! - Designed by 2i.hu